Една от най-обсъжданите британски госпожици ­ сестрата на дукесата на Кеймбридж Катрин Мидълтън – Пипа, издаде дългоочакваната си книга.

Хубавицата подписа договор за шестцифрена сума с издателството “Майкъл Джоузеф”, част от „Пенгуин букс”, още през ноември миналата година.

Тогава Пипа обеща да не ползва т.нар. литературен негър, който да є напише текста, а тя само да сложи името си, и затова самата Филипа се закле, че ще отделя от ценното си време, за да създаде произведението на полиграфията.

Книгата се казва Celebrate: A Year of Festivities for Families and Friends и е посветена, както беше по договора, на добрата организация на съвършеното парти сред семейство или сред приятели.

Пипа понатрупа опит в тази сфера благодарение и на забележителното є участие в сватбата на сестра є, където с ролята на шармантна шаферка заплени сърцата на милиони мъже по целия свят.

Пипа отдавна работи като организатор на светски събития. Както обясняват издателите, не става дума за перфектната домакиня, а за това как да се организират различни по смисъл събития.

Всъщност по първоначални данни се твърдеше, че за книгата от „Пенгуин” са обещали сумата от 400 000 британски лири. Едно копие от произведението й ще струва 25 лири.

Британските медии сега обаче веднага намериха кусур на изданието, като коментираха, че само на корицата на книгата има най-малко четири снимки на самата Филипа Мидълтън в различни нейни превъплъщения.

През малко повече от година, откакто стана известна, Пипа действително демонстрира самочувствие пред камерите и обича да е в светлината на прожекторите.

Книгата със сигурност ще циментира позициите й като познавач и вещ организатор на парти събития.

И ако Пипа само твърди, че иска да пази дискретност за личния си живот, но често се появява в центъра на скандални събития като разгулното парти, организирано от френски аристократ в Париж, то родителите й Каръл и Майк действително се държат скромно и не се натрапват на публиката.