Лупита Нионго, Пъф Деди, Наоми Кембъл, Упи Голдбърг и Ру Пол позираха за календара на "Пирели" за 2018 г., посветен изцяло на чернокожи звезди

Темата на календара е "Приключенията на Алиса в Страната на чудесата".

По него е работил Едуард Енинфул, новият главен редактор на британското издание Vogue. В 50-годишната история на календара "Пирели" досега не е имало издание, изцяло с чернокожи звезди. Снимките са направени от фотографа Тим Уокър в Лондон през пролетта.

"От две-три години исках да покажа Алиса с чернокожи звезди. Тази идея ме обсеби, защото такова нещо досега не беше правено. От "Пирели" ми казаха, че искат аз да направя снимките и ми разрешиха да разкажа историята точно както исках", каза той, цитиран от БТА.

Манекенката Дъки Тот е заснета като Алиса, а актрисата Лупита Нионго - като Мишката. Ру Пол е Царицата на сърцата, а Джимон Хонсу - Царят на сърцата. Упи Голдбърг е снимана като Херцогинята.

Календарът на "Пирели" не се продава. Той се предлага като фирмен подарък на ограничен брой клиенти на компанията и знаменитости, но излизането му се чака с интерес по цял свят.

 

We're heading down the rabbit hole and into the magical world of Alice. Anything can happen in Tim Walker's Wonderland. Welcome to the first glimpse from the 2018 #PirelliCalendar. Find out more about #TheCal on the #Pirelli website - link in bio.

Публикация, споделена от Pirelli (@pirelli) на