Покойната диско легенда Дона Съмър ще бъде погребана днес, 23 май, на частна церемония в Нашвил, предаде сайтът NME.com.

Наричаната "Кралицата на диското" ще бъде изпратена от семейството и свои близки в църква в Тенеси, писа сайтът TMZ.

Достъпът на медии е изцяло ограничен за събитието, на което ще бъдат посрещани само гости в покана, които се очаква да са около хиляда, пише dnevnik.bg.

След вестта за смъртта й на 17 май, председателят на номиращия комитет на Залата на славата на рок-енд-рола обяви, че съжалява, че тя не е била включена в нея приживе.

Пред "Ню Йорк Таймс" миналата седмица Джон Ландау допълни: "Няма абсолютно никакво съмнение, че Дона Съмър принадлежи към рок-енд-рол Залата на славата."

Диско певицата Съмър почина на 17 май на 63-годишна възраст. Известна със сингли като I Feel Love, Love To Love You Baby и Hot Stuff, изпълнителката почина във Флорида след дълга борба с рака.

Съмър има издадени 17 албума, последният от който от 2008 г. бе озаглавен Crayons и бе съпроводен от голямо световно турне. В петдесетгодишната си кариера като солов изпълнител певицата има шест награди "Грами" и редица други високи отличия.

Нейни наследници са съпругът й, певецът и продуцент Брус Судано, както й дъщеря й от предишния й брак Мими.