Британският музикант сър Елтън Джон се възмути публично, че Дона Съмър, която почина в четвъртък, 17 май, на 63-годишна възраст, не е била въведена в Залата на славата на рокендрола.

Елтън Джон нарече това "абсолютна срамота” и с огорчение заяви, че сега вместо нея в Залата седят второразредни таланти”.

Пред E! Online той заяви: "Толкова съм тъжен. Тази жена беше кралица на диското и не само. Нейните песни днес звучат толкова прекрасно, колкото винаги са звучали, пише inews.bg.

Фактът, че тя не беше въведена в Залата на славата е абсолютна срамота, особено като виждам, че там са второразредни таланти. Тя ми беше страхотен приятел, както и на фондацията ми за СПИН и ще ми липсва ужасно.”

През последния месец в Залата на славата бяха въведени изпълнители и групи като Red Hot Chili Peppers, Донован, Лора Ниро, Beastie Boys и Guns N' Roses. Дона Съмър беше сред номинираните, но в крайна сметка не се сдоби с честта да се нареди в звездната зала.

Дона Съмър е носителка на пет награди "Грами” и е първият изпълнител, който прави три последователни двойни албума, които достигат до първо място в класацията на Billboard. Сред най-големите й хитове са "Love to Love You Baby”, "I Feel Love”,” Last Dance”, "Could It Be Magic”, "She Works Hard for the Money”, "Hot Stuff”.

След новината за смъртта на музикалната легенда много нейни колеги изразиха почитта си към нея и творчеството й. Тя получи посвещение от известни имена, включително от Куинси Джоунс, който описа гласа й като "сърдечен ритъм и саундтрак на едно десетилетие".

Погребението на Дона Съмър ще се състои в понеделник в Нешвил, Тенеси.