Легендата на алтърнатив рока Крис Корнел ще бъде погребан на частна церемония в Холивуд този петък, сподели за „Асошиейтед прес” адвокатът му Кърк Пасич.

Фронтменът на Soundgraden и Audioslave бе открит от бодигарда си мъртъв в банята на хотелска стая миналата сряда след концерт в Детройт.

Полицията работи по версия за самоубийство чрез обесване – опция, която съпругата му Вики Караянис отхвърли категорично. В официално изявление до медиите тя обясни, че в телефонен разговор в трагичната вечер Крис й е признал, че е изпил един или два ативана (б.а. вид силно успокоително) в повече и завалял думите. „Знам, че обичаше децата ни, и не би ги наранил, като умишлено отнеме живота си”, заяви Караянис.

„Ако Крис е отнел живота си, то той със сигурност не е знаел какво прави, и тези лекарства, или други субстанции може да са продиктували действията му. Без резултатите от токсикологичните тестове не знаем какво точно е довело до кончината на Крис. Факт е обаче, че сред страничните ефекти на ативана са параноидни и самоубийствени мисли, завалена реч и липса на трезва преценка за нещата”, добавят членове на семейството.