Фолк певицата Преслава отрече да се е возила на правителствения самолет и да е ползвала услугите на "Авиоотряд 28".

В изявление пред медиите, качено на сайта на тв Планета, Преси заяви, че не иска името и да бъде свързвано с подобно нещо.

"Казаха ми, че името ми се е появило в публикации за полетите на "Авиоотряд 28". Да бяха ме попитали! Никога не съм се качвала на никое от тези летателни средства! Няма такова нещо и не желая името ми да бъде свързвано с полетите на правителствения авиоотряд, когато това не отговаря на истината!", каза Преслава.

Вчера депутати от временната комисията, която разследва полетите на властта в управлението на ГЕРБ поискаха стюардеси и фолк певицата Преслава да бъдат изслушани в парламента.

Председателят на комисията Венцислав Лаков заяви пред журналисти, че правителственият отряд е бил използван и за полети до различни туристически дестинации.

Комисията е изпратила 21 писма до различни институции, които трябва да дадат справка за полетите на авиоотряда. От справките се научава, че лица от кабинета са летели до екзотични дестинации като Рилските езера, Шабла, ловни стопанства, разказа Лаков.

На следващите заседания ще бъдат изслушани шефове на „Авиоотряд 28", началникът на отбрана ген. Симеон Симеонов, шефът на Националната служба за охрана ген. Тодор Коджейков.

По време на предложенията кой да бъде привикан в комисията, депутатите решиха да се изслушат и стюардеси, вицепремиерът Зинаида Златанова, както и фолк певицата Преслава, пише lifestyle.bg.