Принс умря, да живее Принс – оказва се, че легендарният певец е оставил хиляди неиздавани записи, за които феновете стискат палци да видят бял свят.

Служители на компанията „Бремер тръст“, която е получила временно разрешение да се разпорежда с наследството му, са отворили сейф с демо версиите.

Според ABC news Принс, който напусна този свят на 21 април и остави 39 студио албума, само веднъж е споменавал публично за съществуването на такъв архив. По думите му „някой ден, някой друг ще издаде тези записи“, защото са „твърде много“. За отварянето на сейфа съобщи сестрата на музикалната икона - Тайка Нелсън. Песните, завещани от него, могат да се измерят в по един албум на година до следващия век, твърдят запознати. Те са били в хранилище, представляващо гигантска стая с рафтове, която се пълнела бързо.

Междувременно се разприказва и личният готвач на звездата - Рей Робъртс, който три години е отговарял за трапезата му в „Пейсли парк“. Той твърди, че Принс е страдал от възпалено гърло, болки в стомаха и отслабнал преди смъртта си. Според Робъртс през последните месеци от живота си певецът е променил начина си на хранене и започнал да си поръчва по-лесни за смилане ястия като шейкове и натурални сокове. Изпълнителят на вечния хит Purple rain е хапвал много малко и пиел почти нищожно количество вода.

Една от версиите, по които работят разследващите в момента, е, че музикантът е починал от предозиране с лекарства. Робъртс контрира, че не е имало никакъв знак, че 57-годишният Принс е приемал каквито и да е било медикаменти. „Сякаш не беше на себе си през последния месец-два“, казва той. Сред любимите ястия на Принс, който е вегетарианец, са запеченото червено цвекло и супата минестроне. Напоследък обаче той се оплаквал от възпалено гърло и не се е чувствал добре „със седмици“. Робъртс последно го е видял вечерта, преди да бъде открит издъхнал в един от асансьорите в имението си. Той му бил приготвил чушки и зеле, както и салата от зеленчуци, но Принс така и не ги докоснал.

Почитателите му, които са присъствали на някои от последните му концерти в „Пейсли парк“ дни преди смъртта му, казват, че не е изглеждал по-различно. Според някои той е бил малко по-изморен от обичайното, но въпреки това не е бил видимо променен. „Имаше си същата енергия и сияние“, казва човек, който често е помагал за партитата в „Пейсли парк“.

Робъртс и жена му започнали да работят в кухнята на имението през 2013 г. след кастинг с още няколко кандидати. Той описа шефа си като много забавен човек, който сякаш живеел за „по-висша цел“, и затова понякога изглеждал загрижен и умислен. С персонала си се отнасял като със семейство.