Принц Хари сложи край на догадките и потвърди, че се среща с 35-годишната американска актриса Меган Маркъл.

Кралската особа излезе с крайно необичайно обръщение, в което осъди вълната от расистко насилие и тормоз, на които са я подложили медиите.

32-годишният принц уточни, че с Меган са заедно от няколко месеца и не е редно тя да е обект на подобно отношение и оскърбление, съобщиха от двореца в Кенсингтън. Той добави, че рядко взема отношение към подобни "измислени истории", но през последната седмица границата била премината и Меган била подложена на издевателства.

"Някои от тях бяха доста публични - клевети на първите страници на национални издания, откровено сексистки и расистки нападки в социалните мрежи и коментари по форумите", се казва в съобщението.



Хари е обезпокоен за безопасността на приятелката си и е дълбоко разочарован, защото не може да я защити, пише "Труд". Той коментира, че е наясно, че според медиите това е цената, която Меган трябва да плати, но не е съгласен, защото въпросът не е игра, а право на личен живот на двамата. Принцът критикува и преследването на папараците.

Меган е разведена - има брак с филмовия продуцент Тревър Енджелсън от 2011 г. до 2013 г., двамата са заедно от 2004 г. Красавицата е завършила Северозападния университет в Чикаго с две специалности - театър и международни отношения. След това работи в Посолството на САЩ в Буенос Айрес, припечелва и като калиграф на свободна практика. Участва в няколко благотворителни организации, сред които ООН и за равноправието на жените.

Според запознати Хари се среща с нея от началото на лятото. Тя приключва снимките за сериала "Костюмари" през ноември и се очаква да отпътува за Великобритания, за да прекара празниците с Хари, пише БТА.

"Едва ли Меган ще бъде поканена да се присъедини към кралицата в имението Сандрингам за Коледа, но двамата с Хари могат да се уединят някъде и да прекарат известно време заедно", отбелязва източник, цитиран от сп. "Пийпъл".

Според в. "Дейли стар", който се позовава на близки на принца, той помолил новата си изгора да се премести в Лондон в началото на следващата година.

"Хари се надяваше да опази романа им в тайна, колкото се може по-дълго. След като отношенията им станаха публично достояние, иска да се подсигури, че връзката му няма да се провали. Затова помолил Меган да се премести в Лондон. Предишните му приятелки Челси Дейви и Кресида Бонас не успяха да се справят с постоянното внимание. Хубавото с Меган Маркъл е, че е актриса и е свикнала да бъде под светлините на прожекторите", казва източникът.

Преди дни сестрата на Меган - Саманта Маркъл (51), предупреди, че актрисата е интересчийка, която страда от нарцисизъм. Тя я нарече "социална катерачка", мечтаела да стане принцеса.

По-голямата сестра разкри още, че Меган пренебрегва семейството си.

"Истинското отчуждение настъпи, след като бях прикована към инвалидна количка. Не съм сигурна как Нейно Величество би възприела човек, който пренебрегва собственото си семейство. Мисля, че кралското семейство ще бъде ужасено", казва Саманта.