Рафи Бохосян реши да не преподписва договора си с “Вирджиния рекърдс” и отсега нататък ще трябва да се доказва сам.

Изпълнителят работи с музикалния гигант от 2011 година, когато спечели първия сезон на музикалното шоу “Х Фактор”. Досега нито той, нито бившите му продуценти са коментирали публично прекратяването на договора, което е факт от няколко дни.

Изпълнителят е взел решението сам и за него това е крачка напред, разказват близки до певеца. Вече подготвя новото си парче, което вероятно ще представи другия месец.

Рафи Бохосян и Саня Армутлиева, която управлява “Вирджиния рекърдс”, се разделят напълно приятелски. Дори хора от музикалния бизнес описват раздялата им като абсолютен прецедент в историята на компанията у нас.

Първа срещу бившите си продуценти се опълчи Невена Цонева, победителката от първия сезон на “Мюзик айдъл”. Тя успя да спечели дело, което заведе заради липса на отчети. Компанията е трябвало да дава на всяко тримесечие отчети по приходите от работата на певицата. Тома Здравков, победителят от “Мюзик айдъл 2”, Маги Джанаварова, която спечели “Мюзик айдъл 3”, и Богдана Петрова, която стана на първо място в “България търси талант”, също прекратиха работата си с “Вирджиния рекърдс”. По-рано тази година и Ангел Ковачев от дуета Ангел и Моисей от първия “Х Фактор” също обяви във фейсбук, че вече не е част от музикалната компания.