В ролята на чернокож домоуправител, но без грим ще видим Рафи Бохосян в мюзикъла „Авеню Кю”.

Спектакълът е поставен от прочутия американски режисьор Уест Хайлър, а в него са засегнати някои от най-проблематичните теми в съвременното общество – расизъм и хомосексуализъм.

„През последните 2-3 години получавах няколко покани за мюзикъли, но отказвах. Не вярвах, че това е моят сюжет. Когато прочетох сценария на „Авеню Кю” вкъщи се смях на глас. Имаме от тези миличките сцени, в които говорим за любов, но повечето представят как героите осъзнават, че все пак не могат да постигнат всичко”, обясни отличникът на X Factor пред bTV. Ролята, която му е поверена, е на Гари Колман, а Рафи е първият мъж в света, който извисява глас от негово име.

„Песните, които са му подадени, са в регистъра на женския вокал. Беше наистина трудно, докато репетирахме. Няма да нося и грим, между другото. Имаше такава идея, но не можаха да скрият арменския ми нос. Всичко, в крайна сметка, смятам, че се получи добре.”, шегува се още певецът.

За първи път на сцена „Авеню Кю” ще бъде представен на 15 и 16 февруари в Столичния куклен театър. Ако все още не сте се снабдили с билет, ще трябва да изчакате до 23-и, тъй като пропуските за първите две дати са вече изчерпани.

„Спектакълът ще говори на много хора, независимо от коя държава са, защото всички преминаваме през горе-долу еднакви етапи в живота си. Тук нашите герои се срещат именно с проблемите на своето порастване и с темите табу”, обяснява режисьорът Хайлър.

В представлението ще видим общо 5 кукли, правени по модела на любимите ни герои от „Улица Сезам”. Нито една от тях обаче няма да бъде навигирана от Рафи.

„От 8 актьора, трима ще излезем пред публиката без кукли. Те, между другото, псуват най-много и имат голи сцени. Имаме препоръчителен родителски контрол – деца под 16 години не би трябвало да гледат мюзикъла, но в крайна сметка смятам, че те така или иначе ще се сблъскат със засегнатите от нас истини”, добавя Рафи.