Райна е удовлетворена, че е успяла да предложи на почитателите си своя самостоятелен фолклорен албум "Македонско девойче", в който са включени 17 македонски песни.

Прецизната селекция на песните отдавна беше направена от Райна и тя бе готова със записите още преди близо 2 години, но излизането на диска се забави доста. През това време изпълнителката засне и видеа на песните, които се завъртяха по "Планета фолк".

"Излизането на фолклорния албум беше най-чаканото нещо за мен. Много съм щастлива, че зарадвах не само себе си, а и много хора, почитатели на този тип музика. За мое щастие те не са никак малко и вече започвам подготовката на нов фолклорен албум, защото това са песни, които остават във времето, песни, чийто живот не трае само 1-2 месеца, както е в попфолк жанра"- сподели тя пред "Планета".



Макар че публиката я познава преди всичко като попфолк певица, Райна не крие, че напоследък в най-масовия жанр се случват неща, които на нея не й допадат: "Нещата там някак си се размиха и започва да се получава една свръхпродукция, което честно казано не ми харесва, защото това измества акцента от качеството към количеството".