Рени трябва да връща на държавата 36 000 лева за несъответствие в доходите и харчовете си - това е крайният резултат, сервиран от бирниците, но първоначално сумата е била 140 000 лева, пише "168 часа", цитира blitz.bg.

Докато звездата обжалва данъчния акт в съда, става ясно, че мъжът до нея, Борис Пилософ, е човекът с парите в семейството.

Бизнесменът е прехвърлил фирми с десетки милиони задължения към хазната на бедни роми точно по времето, когато данъчните ревизирали любимата му.

Впоследствие фирмите на Пилософ, които вече били собственост на лица бушони, също имали проблеми с данъчните.

От ревизиите в тях чрез фиктивен трудов договор и изплатени нереално големи суми се очертала връзка с легендарния шеф от СИК Румен Николов - Пашата.

*Рени

Ревизията на Рени, започнала през април 2005 г., установила тотално разминаване на доходи и харчилъци, заради което бирниците начислили на певицата да заплати 140 бона.

Певицата е обжалвала сумата в съда.

Данъчните са описали спестяванията й от 100 000 германски марки и 20 000 долара плюс 100 000 норвежки крони още от времето, когато е пеела по корабите.

В описите са включени и десетки хиляди финландски марки,шведски крони и кипърски лири.

*Рени

Рени обаче оспорва част от сумите, като твърди, че 80 хил. лв. заем й е дал съпругът на сестра й, кипърецът Андреас Пердиос.

По-късно в сметките й влиза и Борис Пилософ, макар държавното обвинение да не приема за доказано съвместното й съжителство с бизнесмена.

НАП сега е погнала и двамата, определяйки финансовите им дела като "класически случай на измама".