Шахтьор (Донецк) изпраща един от най-успешните сезони в историята си, като спечели титлата на Украйна и за първи път стигна до четвъртфиналите в Шампионската лига.

Всичко това се случи навръх 75-годишнината на клуба и ръководството не пропусна да зарадва феновете с бляскав концерт на "Донбас Арена", пише .

Кулминацията на спектакъла беше участието на холивудската звезда Мила Йовович и поп дивата Риана.

Преди шоуто на един от най-модерните стадиони в Европа беше организирана специална пресконференция, на която присъстваше генералният директор на клуба Сергей Палкин.

По време на представлението пък на сцената се качи президента на Шахтьор Ринат Ахметов.

Той поздрави ветераните и настоящите футболисти на отбора, а най-много благодарности отправи към старши треньора Мирча Луческу.

"Скъпи приятели! 7 години начело на нашия клуб е Мирча Луческу. Под негово ръководство Шахтьор спечели 5 титли на Украйна, 2 купи на страната, 3 суперкупи, Купата на УЕФА. Този сезон стигнахме и до четвъртфиналите на Шампионската лига. Благодаря ви, господин Луческу! Благодаря на вас и на вашите помощници!", с нескрит патос заяви Ахметов.

Преди старта на концерта футболистите използваха възможността да се снимат за спомен с Риана и й подариха фланелка на отбора с номер 75.