Певицата би рекорда по закъснение на колегата си Джъстин Бийбър, след като закъсня 4 часа за благотворително участие в щатско училище, предаде NME.com.

Риана трябваше да пее в гимназия "Барингтън" в Чикаго, след като училището спечели благотворителен конкурс.

Близо 2 500 ученици чакали звездата да се появи. Когато Ри Ри все пак пристигнала, раздала автографи и се снимала с децата около 15 минути. Забавянето си оправдала с трафика в Чикаго.

"Този чикагски трафик просто не работи", написала тя в Twitter.

Изпълнителката трябвало да бъде в училището в 13:00 ч. в петък, но вместо това се появила в 17 ч. Учениците не скриха разочарованието си от неуважението, което барбадоската красавица проявила.

"Едно е да закъснееш малко. Това беше просто грубо. Нашите животи не се въртят около една поп звезда. Работихме здраво, за да спечелим това участие. Тя трябва да има повече уважение“, каза ученичката Патрисия Холи, пишат от blife.bg.

"Риана е жалка. Не трябва да ни кара да я чакаме толкова време", пък смята Джаки Мора също от Гимназия "Барингтън“. Учениците спечелили благотворителния конкурс, заснемайки свое собствено видео на хита на певицата "Diamonds", в което представят благотворителните дейности на гимназията.