"Ролинг Стоунс" твърдят, че заради "крехката си възраст" трябва да правят по-кратки турнета.

Ветераните в рока имат поредица от концерти от турнето 14 On Fire в Азия и Австралия този месец. Барабанистът Чарли Уотс признава, че опитват да правят кратки турнета заради "крехката им възраст".

"Преполовихме това турне. То е кратко в сравнение с тези, които сме правили в миналото. Така трябва да бъде на нашата крехка възраст. Мисълта за 50 концерта, което бе нормално за нас в определен момент, вече е много трудна цел", каза той.

Чарли открито изразил недоволството си от идеята за участие в легендарния британски фестивал Гластънбъри миналото лято, но признава, че е било страхотно да се събере отново с колегите си Мик Джагър, Кийт Ричардс и Рони Ууд.



"Беше чудесно, въпреки че трябваше да сте там, когато не харесах идеята за Гластънбъри с цялата тази кал и всичко останало. Прекарахме три седмици в Англия през юли, времето беше прекрасно. Беше наистина страхотно и на двете места. Трябва да се науча да си затварям устата за някои неща. Това е типично за мен", казва Чарли Уотс.

Към бандата по време на турнето ще се присъедини и Мик Тайлър, който е член на "Ролинг Стоунс" между 1969 и 1974 г., пише БГНЕС.