Футболната легенда Кристиано Роналдо е решил да даде своя принос в борбата срещу коронавируса, превръщайки хотелите си в Португалия във временни болници. Лечението ще бъде напълно безплатно за болните, като самият португалец ще поеме всички разходи, свързани с медицинските процедури и заплащането на лекарите, пише Marca.com Наскоро Кристиано пусна емоционално съобщение в социалните мрежи, в което съветва хората да следват стриктно инструкциите, за да преминем по-лесно през ситуацията.

"Светът преминава през много труден период, който изисква изключително внимание от всички нас. Днес се обръщам към вас не като футболист, а като син, баща и човек, който е обезпокоен от случващото се днес, което засяга света около нас", написа португалецът. „Важно е да следваме съветите на Световната здравна организация и на правителствата за това как да се справим с настоящата ситуация. Защитата на човешкия живот трябва да бъде преди всичко друго", написа Роналдо в социалните си профили.

Засега португалската звезда остава под карантина в родния си град – Мадейра, където е със своето семейство и до майка си, която все още се възстановява от наскоро получения инсулт. 

снимка и източник:Sportal.bg