След цели 12 години мълчание чалга легендата Сашо Роман реши да излезе „на светло".

В най-скоро време родоначалникът на попфолка ще влезе в студио, за да запише новата си балада.

„Имам собствен стил и го следвам. Няма да се обърна на 180 градуса и да пея простотии само защото на някой му хрумнало, че са модерни. Който иска, да се дупи. Моя задник не си го давам", отсече Сашо Роман пред в. „Марица".

Певецът не пропусна да жегне силиконовите си колежки от Пайнер с изявлението, че нито една от тях не е дорасла за дует с него. След култовия хит с Кали „Дали съм жив", Роман е категоричен, че не би работил с друга изпълнителка.

„Кали я познавам от малка и гласовете ни си паснаха перфектно. Като слушам за какво иде реч при останалите обаче, свят ми се завива. Уважавам Ивана и Преслава, но главно като приятелки. Добре си пеят момичетата, но дотам - всяка жаба да си знае гьола! А за „вървежните" Мария и Андреа думи нямам. Първата няма нищо общо с пеенето, а втората бърка сцената със снимачна площадка на порно филм", насоли ги ромската легенда.

Критичен не само към конкуренцията, а и към самия себе си, Сашо Роман призна, че изпитва известен страх от реализирането на новите си проекти.

„На 57 години съм и всичко ново, което създам, трябва да надскача предходното. Летвата ми е вдигната твърде високо, но вече се чувствам готов да изпея баладата на новото десетилетие", обеща певецът.