Със „Серенада на възглавници“, изпълнени на китара и пиано, започва на 27 октомври новият музикален сезон на известните класически концерти за малки деца и родители.

Особеното на „Концерти на възглавници“ е, че гостите са удобно седнали на възглавници, което им създава уюта да възприемат изкуството свободно и  без ограничения.

В първия за сезона концерт „Серенада на възглавници“ младите музиканти Марина Симеонова и Панайот Панайотов са подготвили за гостите преработки на едни от най-известните опери на Моцарт, Росини, Белини и Верди. Музиката пък ще бъде съпроводена с картини, разказващи сцени от оперите.

По традиция концертите са предшествани от "Работилница на възглавници", където децата могат да изработят играчки от подръчни и естествени материали. След изпълнението на музикантите пък започва „Музикален урок на възглавници“, който този път ще разкаже история на серенадата и ще запознае малчуганите с китарата.

Концертът ще се състои на познатото  място - в "Съюза на архитектите", на столичната улица "Кракра" №11, от 17 часа на 27 октомври.

Организаторите от Модо България развиват от години проекта си, като искат  да покажат атрактивни форми за поднасяне на класическа музика и да я направят достъпна и близка до всякакви възрастови групи. „Концерти на възглавници“ се реализира с подкрепата на Фондация „Америка за България“. А до края на годината предстоят концерти, посветени на обоя, и така известният „Карнавал на животните“ на Сан-Санс.