Отдавнашни песни на Силвия Кацарова, които обаче публиката никога не е чувала, ще прозвучат на юбилейния концерт на 31 октомври. Тогава певицата ще представи за първи път онези парчета, забранени през соца да бъдат изпълнявани.

Така за първи път след много години в нов аранжимент ще прозвучи например парчето "Зора", което не било одобрено от комисия заради "западно влияние", пише "24 часа".

"Не беше толкова заради текста, колкото заради самия стил. Но тогава имаше такива понятия и някои песни просто не минаваха. Без много обяснения", разказва певицата.

Другото парче, на което тя ще вдъхне нов живот, е "17 дена дъжд" по текст на Живко Колев. През 1986 г. Силвия Кацарова все пак успява да го запише в албум с едноименното заглавие с "Балкантон" въпреки, че било забранено. "Хората ще чуят всичко в новото сиди - от първата до последната ми песен", казва тя. Освен забранените песни, ще изпълни нови, както и най-големите си хитове.

С концерта Кацарова ще отпразнува 60-ия си рожден ден, който беше на 26 април, и 40 г. на сцената. Тогава ще представи и диск от 100 песни.

Шоуто ще е в столичната зала "Рейнбоу плаза", ще продължи 2 ч, а певицата ще изпълни репертоара си с поне 20 музиканти от всички формации, с които е работила.