Слави Трифонов и Евгени Димитров-Маестрото ще са част от комисията, която ще оценява 24-те деца, допуснати на полуфинала за избор на българския представител на детската Евровизия.

Журито е одобрено от БНТ, Би Ти Ви и продуцентската компания “Седем осми”. В него ще има и представител от БНТ, но неговото име ще бъде обявено по-късно.

В полуфинала глас ще имат и зрителите. Чрез гласуване в интернет и с есемеси те ще изберат четирима от общо 12-те финалисти.

Би Ти Ви ще излъчи в най-гледаното си време предварителните кастинги, полуфинала и финала в няколко тв предавания, а и концерти.

Те ще вървят от 17 август от 21 ч. Страната ни се класира втора на миналогодишното издание на песенния конкурс в Малта. Тогава Крисия, Хасан и Ибрахим спечелиха гласовете на зрителите, но победител стана представителят на Италия Винченцо Кантиело заради подкрепата на журито.

След като Рим се отказа от правото да бъдат домакин на конкурса, страната ни прие да организира 13-ото му издание в София. То ще бъде на 21 ноември в зала “Арена Армеец”. Все още не е ясно колко страни ще имат представители, защото обществените телевизии в Европа имат срок до 31 август, за да потвърдят участието си. Окончателният списък на финалистите ще бъде публикуван от Европейския съвет за радио и телевизия през септември.