След като златният бутон в „България търси талант” набра популярност сред зрителите, и друго шоу по bTV залага на същия похват. В понеделник от 21:00 часа по bTV Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще посрещнат новите претенденти за титлата MasterChef на България и голямата награда от 100 000 лева. В шестия сезон на любимото кулинарно шоу пред хоби-готвачите стои ново предизвикателство – да впечатлят журито толкова много още от първата си среща, че да заслужат не само бяла, но и златна престилка.

Новият елемент в играта ще даде възможност на всеки един от журито да даде това отличие на хоби-готвача, който го впечатли изключително много със своето ястие на кастингите, независимо от вота на колегите си. А тримата безспорни таланти, притежатели на златната престилка, ще се класират директно в селекцията на топ 16 най-добри любители кулинари и ще избегнат елиминацията след кастингите.

Междувременно, MasterChef 2 Севда Димитрова сподели със зрителите на „Тази неделя“, че състезанието е оставило огромен отпечатък върху целия й живот като преживяване, път, който е извървяла, намиране на себе си и изразяване на себе си към днешна дата. Обръщайки се назад, тя е категорична, че MasterChef й е помогнал за сбъдне мечтата си, а именно – да има ресторант, да готви и да поднася най-доброто на своите гости.


Севда сподели пред Александра Кръстева, че въпреки, че е вегетарианка, понякога си позволява да се храни и не толкова здравословно. Тя смята, че, когато си с приятели и в добра компания, можеш да си позволиш да дадеш и „нещо на душата“. Но в същото време забелязва, че все повече хора започват да спазват постите, което я радва в личен план. Тя е убедена, че едно ястие може да бъде вкусно и без месо, стига продуктите в него да са приготвени правилно и добре овкусени с подправки. Задължителен елемент според победителката в MasterChef е чинията да бъде красива.

За пътят от своето вдъхновение до създаването на едно ястие в завършения му вид, тя споделя, че е един цялостен процес, подобен на изкуството. И добави, че е много трудно да се държи високото ниво, но въпреки трудностите успява с помощта на съпруга си да го прави всеки ден. Основната трудност идва от това, че да готвиш добре, в никакъв случай не означава, че можеш да управляваш добре ресторант. Затова и определя старта на своята работа като смесица от лудост и смелост, тъй като отнема цялото време и енергия. Но когато човек работи за мечтите си, вярва в тях и влага цялото си сърце, неизбежно нещата се случват.

снимка:bTV