Да дресира вълк докато играят заедно пред камерата за новия филм на Виктор Божинов „Чамла“ - това е една от задачите на актрисата Снежана Макавеева на снимачната площадка. Звездата от „Бензин“ ще изпълни една от главните роли в заглавието, а в първите дни на терен неин пръв другар бе дивото куче Черок.

„Днес той бе изпратен с аплодисменти от екипа. Снимките бяха на любимо място, някъде над Триград!“, написа Стоян Лазаров, стопанин на Черок, който вече е е със завиден опит в родната киноиндустрия.

С широка усмивка присъствието на животното прие и друга актриса – Диана Димитрова, която дори се самоопределя като вълк. „Това е моят личен тотем. Понякога дори на снимачната площадка ми се случва да отворя прозореца и да започна да вия. По този начин освобождавам енергия, отприщвам се“, разкри неотдавна екранната доктор Огнянова от „Откраднат живот“. Относно „Чамла“ пък тя обещава много екшън, пожар, стрелби и нощни сцени.

За новия филм на Божинов („Възвишение“) специално от Франция пристигна и тамошната звезда Беноа Марешал. Актьорът от късометражния „Ланселот“ е у нас от седмица, като колежката му Макавеева издаде от бекстейджа, че двамата ще го раздават като ловци в „Чамла“.

Камерата на продукцията се върти в едноименното запустяло родопско село, популярно с това, че е най-високо разположеното селище в страната. Сценарият е дело на Деляна Манева и разказва за позитивното въздействие на една либерална еко комуна върху 17-годишния наркозависим Дани, който в един период бива затворен и в център за рехабилитация от военен тип.

С участие в „Чамла“ ще се разпишат още младият Александър Кендеров, Христо Петков, Иван Савов и др.