Да се сгоди сред красотите на величествен Лондон мечтае ромската перла Софи Маринова. Заедно с любимия й Тодор Давидов - Гринго посетиха английската столица за концерт пред българската общност там.

„Нищо, че е дъждовен. Това ми е любимият град и даже казах на Гринго „Ей тук да ми предложиш!” В момента това не ни е приоритет, но дойде ли момента, ще го организираме”, разкри пред „Монитор” Софи.

Въпреки че ходенето пеша не е сред любимите й занимания, тя отдели близо 9 часа за разходка до Тауър Бридж и други забележителности на града.

„Много е важна компанията. С Гринго ми беше страхотно! Возихме се на лифт, на кораб. Разгледахме много магазини и за спомен си взехме парфюмчета. На метрото също се возихме”, обясни фолкдивата. Тя останала впечатлена от факта, че в рамките на половин час се редували дъжд, вятър, слънце и градушка. „Англичаните много се изненадаха. Всички тръгнаха да снимат градушката, защото при тях вали много рядко”, допълни Маринова.

Сред предстоящите чуждестранни дестинации, в които с Гринго ще дадат тон за песен са Германия и Гърция. За седмица двамата планират да предприемат екскурзия и до Дубай.



„Бяхме на летището заедно с Преслава, която по това време имаше участие в друг лондонски клуб, и му казах: „Предизвиквам те да ме заведеш. Преси тъкмо се прибра и е много доволна”. Той обеща, че ще отидем, но разбира се всичко зависи от работните ни графици”, призна Софка. Двамата продължават да работят върху нови проекти, а отскоро Гринго има договор с музикална компания Diapason Records и се очаква да издаде дебютния си албум до края на годината.

Колоритната двойка не пропусна да отбележи и вчерашния празник на жената. Бившият охранител зарадвал Маринова още сутринта с роза в леглото. „Преди време си бях харесала едни очила със златно покритие. Явно е слушал и ми ги подари за 8 март”, радва се ромската перла.