След като посрещна учебната година като възпитаник на музикалното училище в Котел, синът на ромската перла Софи Маринова – Лоренцо, ще кандидатства в националното „Любомир Пипков”.

„Много сме далеч един от друг, ние не сме свикнали да живеем отделно От втория срок се надяваме да го запишем в музикалното тук, в София, за да сме си заедно. Ще видим обаче с какъв профил ще го приемат”, сподели пред „Монитор” Маринова.

Тъй като е само на 14 години и гласът му все още мутира, в Котел Лоренцо упражняваше ритмичността си върху акордеон.

„Интересно му е. Казва ми: „Мамо, искам да се занимавам с музика и да си избера песен. Искам да ми направиш песен.” Може би догодина ще можем да се похвалим и с такъв проект”, щастлива е изпълнителката на „Гуш-гуш”. Доскоро тя не виждаше бъдещето на момчето си на сцената, защото то бе прекалено срамежливо, за да се подвизава пред публика. Голямата страст на Лоренцо бе футболът и доскоро той риташе в детската школа на „Славия”.

„Всеки път, когато се прибере от Котел в София, се събира с приятелчета и отиват да ритат. Все още си го влече и спортът”, смее се Софка, която само преди дни пусна новата си песен с половинката си Тодор Давидов-Гринго.

„Парола любов” е дело на композитора Артур Надосян, който подарил творбата си специално на бившия охранител. „Има интерес към нея, което много ни радва. Същевременно и Гринго продължава да се развива и записва нови сингли. Вече се обаждат да го канят на самостоятелни концерти и интервюта. Той обаче се притеснява, не знае какво да отговаря на въпросите. Много е сладък!”, намигна Маринова.

Двамата продължават да ходят заедно по участия като в края на миналата година забавляваха и българите в Лондон и Берлин. Сред любимите им дестинации за срещи с нашенци зад граница са Кипър и Германия.

„Гринго е живял там съответно 9 и 2 години и всеки път ме разхожда на различни места, които е успял да разгледа по време на престоя си. Най-често ме води в Германия, защото там са майка му и сестра му, и винаги ни е интересно. Съчетаваме полезното с приятното – ходим, обикаляме и пеем”, доволна е Софка.