Австралийската полиция спря разследването на предполагаемо грубо отношение на Мел Гибсън към австралийска фотографка, научи АФП в петък.

Жената бе обвинила американския актьор, че я е обиждал и блъскал в Сидни. Кристи Милър, която работи за ежедневника "Дейли Телеграф" в Сидни, твърдеше, че миналия месец е направила две снимки на 59-годишния Мел Гибсън, който излизал от киносалон в компанията на 24-годишна дама.

Холивудският метеор отговорил с агресивност на снимките. Фотографката разказа пред вестника, че е била блъскана в гърба от Мел Гибсън и станала жертва на вербалната му агресия. Актьорът "беше извън себе си”, твърди Милър.

"Извършено е задълбочено разследване на историята”, заяви говорител на полицията в Нови Южен Уелс, щатът на който е столица Сидни. „На този етап въз основа на събраните доказателства няма да има съдебно продължение”.

Мел Гибсън снима в Австралия Hacksaw Ridge – филм за Втората световна война. Според близки до актьора, не е имало никакъв физически контакт между героя от „Лудия Макс” и фотографката.

Актьорът, който нае адвокат от Сидни, може да даде под съд „Дейли телеграф”, съобщи в петък „Сидни морнинг хералд” (Sydney Morning Herald), цитиран от АФП. Но главният редактор на „Телеграф” Пол Уитакър (Paul Whittaker) потвърди, че вестникът поддържа 100% разказа на Кристи Милър за срещата й с Мел Гибсън на излизане от киносалона.

„Като има предвид решението на полицията на Нови Южен Уелс и заявлението на адвокатите, Кристи Милър разглежда възможността да подаде частна жалба”, обяви Уитакър, пише БГНЕС.