Най-шокиращият момент по време на Супербоул досега беше прочутата цица на Джанет Джаксън, която лъсна на полувремето на най-голямото шоу в американския футбол през 2004 г.

Вчера обаче певицата M.I.A. надмина постижението й на сцената по време на шоуто с Мадона и Ники Минаж на почивката на мача между Ню Йорк Джайънтс и Ню Ингланд Пейтриътс.

Британската звезда изненадващо показа среден пръст и изтърси завоалирана ругатня пред една от камерите по време на солото си пред 70 000 души на стадиона в Индианаполис и десетки милиони фенове по света. С единия крак на подиума, в края на своята част 36-годишната дива изпя ""I don't give a shit" и направи неприличен жест по време на изпълнението на новия хит на Мадона "Give Me All Your Luvin". След жеста сцената бе затъмнена за кратко, но опитът да се изреже този миг се оказа закъснял.

Националната футболна лига, която продуцира шоуто, и тв каналът NBC се обвиниха един друг за инцидента. Брайън Маккарти, вицепрезидент по комуникациите в лигата, заяви: "Това бе издънка на контролната система на NBC. Неприличният жест по време на изпълнението бе съвършено неуместен и абсолютно разочароващ, за което се извиняваме на нашите фенове". От своя страна NBC каза: "НФЛ нае талантите и продуцира шоуто между полувремената. Нашата система късно затъмни своеволния жест, за което поднасяме извинения на нашите зрители".
Преди 7 г. друг тв канал - CBS, трябваше да плати глоба от половин милион долара, наложена от Федералната комисия по комуникациите глоби, заради инцидента с Джанет Джаксън. Тогава тя пееше с Джъстин Тимбърлейк, когато дясната й гърда внезапно изскочи от стегнатия черен кожен костюм.

За своята част в шоуто поп дивата M.I.A., чието истинско име е Maтанги "Мая" Арулпрагасам, бе облечена в черни ботуши над коленете и червено-черен кожен ансамбъл с голяма буква "М" пред интимните си прелести.

Кралицата на попа Maдона бе обявила, че ще представи "най-бляскавото шоу на земята по време на най-великото шоу на земята", и не разочарова публиката. 53-годишната поп дива демонстрира наистина впечатляващо изпълнение на финала между Ню Йорк Джайънтс и Ню Инглънд Пейтриътс.

Половинчасовото шоу в почивката на Супербоул само по себе си се е превърнало в една от културните икони на САЩ. През 1993 г. Кралят на попа Майкъл Джаксън изпълни песента си "Heal The World", заобиколен от детски хор, и предизвика скандал, като постоянно докосваше чатала си.

Сред VIP гостите на трибуната бяха актрисата Скарлет Йохансон, поп звездата Лени Кравиц, тв водещата Мария Менунос, поп дивата Кати Пери и др. Жизел Бюндхен пък дълго утешаваше след мача съпруга си Том Брейди, играч на Ню Инглънд Пейтриътс.

Любопитното е, че по време на мача бе установен абсолютен рекорд в Туитър по брой съобщения в секунда. В последните 3 минути на Супербоула ползвателите на Туитър са публикували средно по 10 000 съобщения в секунда. А по време на изпълнението на Мадона съобщенията са били 8000 в секунда! Шефовете на социалната мрежа обявиха, че финалът в НФЛ счупи рекорда от август 2011 г., когато певицата Бионсе се появи бременна на церемонията MTV Video Music Awards. Тогава се изстрелваха по 8868 съобщения в секунда за нейната бременност.

Мачът за Суперкупата счупи и рекорда за брой съобщения в секунда за спортно събитие, установен през юли 2011 г. Тогава след сензационната победа на Япония над САЩ на финала на световното по футбол за жени в Туитър се появяваха по 7196 съобщения в секунда.

Супербоулът, който NBC показа тази година, се наблюдава редовно от над 100 млн. души, което го прави най-гледаното тв събитие на годината. Стойността на рекламите по време на Супербоула тази година бе 3,5 млн. долара за 30-секунден клип.

Иначе Ню Йорк Джайънтс победиха с 21:17 Ню Ингланд Пейтриътс и взеха втора титла в последните 4 години. През 2008 г. Джайънтс отново победи Пейтриътс. MVP на мача стана куотърбекът на Джайънтс Илай Манинг, който не сбърка при 30 от общо 40-те си паса и записа един тъчдаун.

Победата направи треньора Том Кафлин най-възрастния човек (65 г.), ръководил шампион в НФЛ.

Източник: