Белокосият певец Стенли напусна Къщата на "Музикална академия" завинаги и то след изключително драматично и оспорвано гласуване.

По-малко от един процент бе разликата между него и Прея, която също се състезаваше за оставане в рейтинговото шоу. На елиминации се яви и Дичо, който обаче бе спасен от щастлив жребий и подкрепата на двама души от журито.

Стенли изпя една от най-популярните си песни - "Жулиета", но тя не успя да му помогне. Отзивите за неговото изпълнение, както и за това на Прея бяха изключително позитивни, което подсказа и гласуването на зрителите, които се надпреварваха да изпращат смс- и.

И това издание на шоуто не мина без лют скандал, отново с участието на Рут Колева. Разправията този път се разгоря между нея и Кичка Бодурова. Рут беше категорична, че Кичка Бодурова, точно като Ваня Червенкова, е организирала голяма група хора, които да гласуват за нея. Малко преди финала на "ВИП брадър" стана ясно, че бизнес партньорът на Червенкова е дал на познати четири сим-карти, с които да пускат постоянно СМС-и за Ваня. Според младата певица и Кичка Бодурова е използвала този модел. Според Колева няма начин Кичка, която пее "демоде и не съвсем вярно на места" да генерира толкова висок вот. "Има нещо нагласено", категорична беше Рут.

"Колкото и да си талантлива, си много просто момиче!", отвърна й Кичка от високо, но изобщо не се сконфузи, че гласовете за нея са нереално много. Тя нападна Колева отново, като посочи колко малко фенове има и я жегна, че скоро и те ще се откажат от нея. Рут пък атакува звездите от по-старото поколение, че са прибрали огромни хонорари, за да участват в предаването, а младите певци са вътре без пукнат лев и се борят за голямата награда, защото наистина имат нужда от нея.