Легендата на българския футбол и фаворит за нов треньор на ЦСКА Христо Стоичков се забавлява в Израел.

Камата даде няколко интервюта, като пред вестник “Маарив” в типичния си стил направи интересни изказвания, пише blitz.bg.

За триумфа на футбола ни в САЩ през 1994 година, той сподели: “Аз играех в Барселона, Пенев във Валенсия, Балъков в Спортинг. Бяхме на по 28 години. Това бе времето да направим нещо или да си умрем, без да сме постигнали нищо. Израел свърши половината от работата, след това на същия стадион ние показахме на французите кой отбор е по-добър”.

”Тези, които играят сега, по наше време нямаше да бъдат достойни дори да ни носят куфарите”, коментира Стоичков състоянието на футбола ни в момента.

Запитан дали и Димитър Бербатов е сред тях казва: “Може би щяхме да му намерим място на резервната скамейка”. Стилиян Петров пък определя като “Перфектна резерва”.

”Губих си времето като треньор на националния отбор. Имаме основен проблем - не произвеждаме млади играчи. Когато бях момче, ни даваха основата, а сега кладенците пресъхнаха. Президентите гледат големите в Европа и си казват: "Защо да работим, да пръскам пари, като мога да си купя готови играчи". Не мислят за бъдещето. Това е разликата с миналото. Не е бил само Кройф, в Барса имаше и деца, които са ме учили. Но Барса не е останалата част от Европа”, заяви още Камата, цитиран от “Стандарт”.