На 18 и 19 март талантливите артисти от сдружение „По действителен случай“ ще наелектризират пространството за съвременно изкуство и култура в Телефонната палата с два музикално-танцови пърформанса, създадени по идея на Огнян Голев и Ирина Голева.

В първия ден посетителите на VIVACOM Art Hall ще имат възможността да се насладят на спектакъла „Диско анимационен фънк“, изследващ процесите на близост между двама мъже и нужното време за осъществяване на колаборацията помежду им.

На следващия ден, като кулминация в двудневната танцова програма в Телефонната палата, ще бъде представен номинираният за „Икар 2014“ пърформанс „Тълковен речник“.

Сдружение „По действителен случай“ е неправителствена организация, изградена от екип артисти на свободна практика. Творческото сдружение се развива и работи за утвърждаване и популяризиране на високостойностното съвременно българско изпълнителско изкуство.

Танцовите пърформанси „Диско Анимационен Фънк“ и „Тълковен речник“ са вълнуваща част от богатата програма на сдружението, които чрез средствата на съвременния танц, музика и импровизация представят гледните точки на екипа по нетрадиционен начин.

Двете представления са с начален час 19:00 ч.

Проектите се реализират с финансовата подкрепа на Министерство на Културата на Република България, Столична програма „Култура“ на Столична община за 2013г. и се реализират в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата – 2019г.