Култовият американски режисьор, познат и от екрана, Куентин Тарантино сподели във вторник, че има "четири идеи" за филми, които може да му отнемат десет години, но все пак той си е забранил да завърши като "стар боксьор", неспособен да спре.

Тарантино е във Франция като почетен гост на петия фестивал на името на Люмиер (Festival Lumière) в Лион, съобщи АФП. Петдесетгодишният режисьор заяви пред медиите, че "има от няколко месеца" четири идеи за филми, четири сюжета", които много иска да разкаже. Снимките могат да го ангажират за десетина години, според него.

"Когато си режисьор си готов всеки път да се качиш на ринга, да се биеш отново, да се изправиш срещу противника. Целта е очевидно да слезеш оттам като шампион", каза Тарантино.

"Всеки път, когато правя филм е точно така (...) Не го оспорвам. Обожавам го. Това е част от работата, от предизвикателството", добавя той като признава, че би искал да остане "шампионът".

Режисьорът, който изгражда още като съвсем млад енциклопедична култура във видеоклубовете, отказва междувременно да свърши като "тези стари боксьори", които "не знаят кога да спрат" и мислят за още един последен шанс да спечелят, когато вече го нямат".

Тарантино ще бъде отличен на фестивала Люмиер за творчеството си в сряда, пише БГНЕС.