22-годишната кънтри певица Тейлър Суифт беше обявена за най-доходоносния музикален изпълнител в класация на сп. "Билборд". През 2011 г. тя е заработила 35 милиона долара и изпреварва звезди като Ю Ту, Лейди Гага и Адел.

Суифт е спечелила повече пари от продажбите на албума си и от световното си турне през 2011 г., отколкото британските рокаджии от Ю Ту, кънтри ветерана Кени Чесни, поп звездата Лейди Гага и рапъра Лил Уейн. Тези изпълнители допълват топ пет на най-доходоносните музиканти в света в ежегодната класация на "Билборд".

Шаде, Бон Джоуви, канадската певица Селин Дион, кънтри изпълнителят Джейсън Алдийн и Адел, която сега доминира в световните музикални класации, допълват топ 10 с приходи между 32 и 13 милиона долара.

*Снимка: Getty Images/ Guliver

Суифт, която е родена в Уайоминг, щата Пенсилвания, започва кариерата си като тийнейджърка с албум, кръстен на нейното име и първи сингъл от него"Tim McGraw" и от тогава изгради солидна музикална кариера. Тя спечели както критиката, така и публиката с искрените си текстове и теми от живота и любовта на едно младо момиче.

Нейният албум "Fearless" от 2008 г. дебютира на първо място в класацията на "Билборд", а 11 песни намериха място в топ 100, начело с "Love Story". През 2011 г. тя е продала над 1,8 милиона копия от албумите си. Тейлър доминира и в онлайн пространството със 7,8 милиона сваляния на нейни песни през миналата година, пише БГНЕС.

Заглавна снимка: Getty Images/ Guliver