Стотици почитатели на покойния холивудски актьор Пол Уокър в неделя почетоха паметта му на мястото на ужасната катастрофа в калифорнийския град Санта Кларита, която отне живота на звездата от поредицата "Бързи и яростни" преди точно една година.

Според полицията, пред паметната мястото, където на 30 ноември 2013 година загина Уокър, са били около 500 души. През деня, въпреки силния дъжд и вятър, хората занесоха цветя, палеха свещи и оставяха записки до портрета на починалия.

Бащата на актьора Пол Уокър III каза в интервю за "И-онлайн", че все още не може да се възстанови от ужасната загуба.

"Не чувствам облекчение и ми липсва все повече и повече", - каза той. Чувствам невидимото присъствие на Пол всеки ден". Да се справи с мъката, според него, му помагат почитателите на починалия син, които не спират да се обаждат и да изразяват съчувствие на семейството на загиналия актьор. "Той имаше много добро сърце", казва бащата. "Често се чудя как съм заслужавал такъв син?".



За Уокър в неделя си спомниха и негови колеги. Актьорът Тайриз Гибсън написа в Туитър "Няма те на Земята, но в мислите ни ще живееш вечно, наистина ни липсваш". "Точно преди година Бог призова ангела си у дома, като направи това много рано", добави той.

Пол Уокър загина на 30 ноември на 40 години в мощeн спортен автомобил (Porsche Carrera GT), управляван от негов приятел - 38-годишният Роджър Родас. Според разследването катастрофата е станала поради значително превишение на скоростта - в момента на удара колата се е движила със скорост между 130 и 160 километра в час, вместо допустимите 70.

*Пол и Роджър

На трети април 2015 година е премиерата на седмата част от поредицата "Бързи и яростни" с участието на Уокър. Няколко от липсващите сцени ще бъдат завършени с помощта на родните му братя Коуди и Калеб, пише БГНЕС.