Опитът на Вал Килмър да се скрие от медиите постига точно обратния ефект.

Вчера той бе заснет да пристига на летището в Лос Анджелис. Със слънчеви очила, качулка и шал, покриващ цялото му лице, актьорът се опита да мине инкогнито. Естествено, не успя, защото този вид дегизировка привлече още повече папараците и слуховете за влошеното му здравословно състояние пак се завърнаха.



През февруари 55-годишният актьор бе вкаран по спешност в болница, защото кашляше кръв. Тогава се появиха информации, че има рак на гърлото, но отказва да го лекува, понеже е част от сектата „Християнска наука“, която отрича медицината. От тогава Килмър се опитва да тушира информациите, че е зле, отрича да има рак, категоричен е, че не се е оперирал, но непрекъснатата му поява в шалове и слабата му фигура не помагат особено да убеди света и медиите в това.



Наскоро той написа в социалните мрежи: „Много съм си добре, приятели. Благодаря за любовта и подкрепата. Нямам рак, просто подутина, която прикривам, докато се възстановя от процедура, която ми направиха. И не става въпрос за операция в тази област. Не искам да давам повод на пресата да си измисля истории, които не съществуват. Затова ще трябва да нося шал, докато подутината не изчезне.“