Валентина Войкова направи поредния удар в екранната си кариера.

Очарователната блондинка, която е изключително комуникативна, усмихната и излъчва позитивни флуиди и в най-драматичните моменти на "Хрътките" по bTV екшън, влезе в кожата на пресметливата и фригидна кучка Диди.

Валя дори не знае, че Иво Стайков прави кастинг за "Пъзел". Режисьорът й звъни по телефона и казва: "Имам роля за вас". По това време тя тъкмо се завръща от пътешествие в Рим и решава, че някой й прави скрита камера за "добре дошла".

Започва да го проверява в нета. След няколко часа той отново й се обажда и я пита:

"Дали вече се успокоихте и можем ли да се срещнем?".

Така се впуска в поредното приключение. Съпругът й, естествено, я хвали. На премиерата обаче Валя беше със сина си - 18-годишния Константин.

"Браво, мамо, не очаквах, че ще се справиш толкова добре", поздравява я юнакът. Самата тв водеща се чуди как така е попаднала точно в подобен образ и откъде й е дошла музата да се справи с провокацията. Още повече че детската й мечта съвсем не е да става актриса.

Валя има тапия за филолог, труди се за телевизията, но може би се чувства най-свободна, когато яхне коня си. Въпреки изтънчения си вид на холивудска блондинка е доста хладнокръвна.

Това става ясно още когато е в шести клас, когато изражда с две ръце бебето на сестра си.

Войкова умее да се гмурка надълбоко в морето и да скача с парашут. Лети с парапланер и мъжете вкъщи все я питат: "Какво още ще ни сервираш?".

Войкова дори пя във "Великолепната шесторка 2" на bTV в името на благотворителна кауза.

Естествено луда е за пътешествия. В Бали се чувства като у дома си. Но се подготвя и добре за източната емоция. Още повече че добре се справя с доста от йога упражненията, умее да се зарежда и с дзен преживявания.

После не може да повярва, че цял месец е била откъсната от Европа и света - без телефон, интернет и уиски.

Движи навсякъде с роба по местната мода, не яде месо и се хармонизира с природата. Въобще не й идва наум да си сложи червило или да си направи прическа, въпреки че винаги е напред с фешън материала.

Сега събира сили да изпрати Косьо да учи най-вероятно в Америка. Далеч е, но е убедена, че в дълбоката вода се учиш най-добре да плуваш. И че ако някога е имала подобна възможност, е щяла да се възползва от нея на сто процента.

Защото хубавата жена от Пловдив е от амбициозната зодия Скорпион - говори няколко езика, след българска филология специализира славянска литература, европейски стандарти в РАЙ едно и в американския център за подготовка на журналисти.

Мъжът й Пламен е ученическата й любов. Срещат се на танци малко преди абитуриентски бал. И той като Иво Стайков не я пита, а направо й казва:

"Ти ще си моята съпруга!". А тя няма и 18. После всичко се случва по любовния протокол и така до днес.