Веселин Маринов гневно опроверга публикация на вестник "Телеграф", че излиза в принудителна ваканция.  Според фалшивата новина почивката се налагала поради операция на гърлото, която певецът е претърпял тези дни. Измислицата твърди още, че дългогодишното активно пеене рано или късно се отразява на гласа, каквито и грижи да се полагат. Многократни потвърждения за това е имал Веселин Маринов. "Досега той имал няколко подобни операции. Този път интервенцията се наложила заради възпаление на ларинкса, което в неговия случай се дължи на прекомерно напрягане на гласа. И въпреки че певецът вече си е запълнил работния график за седмици напред, сега ще му се наложи да помълчи за кратко време, докато гласът му се възстанови напълно. Препоръката на докторите е пълен покой и никакво говорене", пише ежедневникът.

"Благодаря на всички за разтревожените смс-и и телефонни обаждания, но не съм претърпявал операция на гласните струни, както беше написано вчера на първа страница на Вестник Телеграф, нито съм давал интервю за тях!
В момента усилено записвам песни за новия ми албум, който трябва да излезе до началото на април. Всеки ден е готова нова песен, която ми носи безкрайно удоволствие и искрено се надявам да е следващата ви любима!", опроверга бардът във Фейсбук.