С настъпването на декември, Коледа все по-осезаемо ни провокира към празнично настроение.

Неслучайно и Веселин Маринов избра началото на месеца за своя традиционен Коледен концерт в Зала 1 на НДК. За пореден път неговите почитатели засвидетелстваха любовта и уважението си като препълниха концертната зала. От своя страна Веселин Маринов им поднесе подарък от песни и им пожела здраве, светли и щастливи празници.

Духът на Коледа вече властва в сърцата на всички, а благодарение на този невероятен спектакъл той ще се пренесе и в домовете ни, защото телевизия “Планета” и “Планета HD” ще го излъчат на 24 и 25 декември в своята вечерна програма.

Числото 19 бе водещо в този концерт, защото 19 бяха песните, 19-ти бе и концертът в Зала 1 на НДК. Първата изненада в спектакъла бе съвсем нова мелодия в репертоара на Веселин Маринов, посветена на неговата дъщеря Йоана – “Жената на живота ми”. Публиката буквално избухна на “Лятна жълта рокля”, а появата на трио Сопрано предизвика бурни аплодисменти в залата. Заедно с тях Веселин Маринов представи нова версия на “Коледа пак”, а специален жест към почитателите на класическата музика бе изпълнението на вечния хит “Тime to say Goodbye”, познат от репертоара на Андреа Бочели и Сара Брайтман.



В средата на концерта Веселин Маринов ни върна в детството, като ни припомни любими зимни песни. Заедно с композиторите и китаристи Светослав Лобошки и Пламен Велинов те изпълниха “Над смълчаните полета” и “Бавно се сипе първият сняг”, а залата не спря да пее заедно с тях.

На финала прозвуча песента “Честита Нова година”, а Веселин Маринов не пропусна да отправи своето послание за настъпващата 2016 г. Той пожела на всички една мирна и щастлива Нова година, а на политиците – разум и мъдрост в делата им.

Източник и сн.: Planeta.tv