В навечерието на Гергьовден чаровната и талантлива фолклорна изпълнителка Ива Давидова поднася на почитателите на българския фолклор нов прочит на обичана и популярна песен.

С нов аранжимент и текст, изпълнителката на Ара мюзик възпява един от най-почитаните светци и мъченици за вярата – Свети Георги.

В изпълнението Ива Давидова вплита и много личен момент. Преди 3 месеца певицата загуби внезапно баща си Валентин, който приживе обичал и често си припявал песента за Свети Георги. В негова памет Ива записва тази песен-изповед, докоснала сърцето и душата й.

Аранжиментът на „Свети Георги” е дело и подарък от близкия приятел на баща й Калоян Бакалов, а текстът – на Боби Мирчев, пише signal.bg.

Някои от пулсациите в ритъма на песента наподобяват ударите на човешкото сърце, което е символно. Ива Давидова смело заявява, че в тази песен тупти сърцето на баща й, който е бил нейният най-добър приятел и сродната й душа. Думата „трендафил” в текста неслучайно е сложена, защото така се е казвал дядото на Ива от страна на баща й.

Видеоклипът, дело на режисьора Ненчо Касъмов, е заснет в с. Боснек – родното място на бащата на Ива. Освен в местността Джамбазки егреци, където баща й е играел като дете, снимките са направени и край старата черква в селото, построена през 1878 г.