Певицата Виктория Терзийска обяви, че вече има община, подкрепила каузата й за строеж на музикална детска площадка.

Съоръжението ще изникне в парка Гео Милев в кв. „Слатина”. В него ще бъдат инвестирани средствата, събрани от продажбата на „Маргаритка”.

Дискът излезе преди седмица и включва 11 от най-популярните песнички сред малчуганите като „Родина”, „Зеленчуци, който не яде” и „Над смълчаните полета” в изпълнение на топ артисти от бг попа като Белослава, Графа и Михаела Филева. Всеки от тях е участвал безвъзмездно в записите, а идеята за „Маргаритка” зрее от пет години.

„У нас няма детско съдържание на български език. Появата на дъщеря ми само ме вдъхнови за името на цялата кауза. Чрез героите Мими, Биби и Маргаритка ние ще отправяме своето послание към малките. Всяка от песничките в диска ще има анимационен клип, качен в YouTube платформата „Маргаритка”., обясни за bTV вокалистката на „Мастило”.

Гласът на Вики звучи в три от парчетата, като особен сантимент тя има към „Балонче хвърковато”. Това е песента, с която учителката й в забавачката - „другарката” Анкова, забелязала артистичния й потенциал и я стимулирала да ходи по певчески конкурси.