Златната двойка на световния тенис Григор Димитров - Мария Шарапова вече е в миналото.

Българският тенисист и рускинята се разделиха след 2,5 години заедно. Никой от двамата не сподели причината за края на връзката им.

Всъщност Мария не е обелила и дума след краха на отношенията им. Все по-упорито в тенис средите се говори, че любимците на медиите са се отдалечили заради професионалните си ангажименти, пише "България днес".

Или иначе казано, хасковлията избра кариерата си пред любовта. Той предпочете да се съсредоточи върху тениса, където в последното време отстъпи крачка назад. Неслучайно освен с Маша Гришо се раздели и с треньора си Роджър Рашийд.

Всъщност връзката му с Шарапова е единствената, за която Димитров открито говореше. Двамата бяха заедно от края на 2012 година. Тогава се появиха първите им снимки заедно от Милано. Едва няколко месеца по-късно обаче бяха спипани да си разменят романтични ласки по време на разходка в Мадрид, докато участваха в местния турнир. Оттам нататък любовта им стана световно достояние. Те не пропускаха да си окажат и морална подкрепа по време на надпреварите, в които се засичаха. Рускинята дори отмени рекламни ангажименти в Париж миналата година, за да седне до майката и бащата на Гришо в полуфиналния мач с Новак Джокович на "Уимбълдън".

„Хубаво е да видя някого до себе си, с който градим собствен живот и все пак продължаваме да правим индивидуални кариери - не спираше да се хвали Маша. - Някой, който уважава това, което правя, дава ми възможност да имам собствен живот, а той да бъде важна част от него. Много трудно се постига подобна комбинация във връзките, но аз съм благословена да имам точно това.“

Григор Димитров дори бе причина за престрелки между двете най-известни тенисистки в последните 10 години - Мария Шарапова и Серина Уилямс. Причината е, че преди да започне да излиза с рускинята, българинът изкара кратък флирт със световната номер едно. Американката дори обяви, че нашето момче има "ледено сърце", въпреки че после му се извини.

„Нещата със Серина Уилямс не се получиха - сподели самият Григор. - Не искам да разкривам подробности и нямам лоши чувства към нея. Според мен хората не разбраха какво иска да каже тя. Тя знае, че не съм лош човек.“

Всъщност Серина е и причината за раздялата му с треньора Патрик Муратоглу. Тя се хвърли в леглото на специалиста, след като нещата с Гришо не се получиха.

Преди флирта с Уилямс Димитров имаше дългогодишна връзка с българката Симона Стефанова. Тя е дъщеря на бизнесмена Ангел Стефанов, който в един момент спонсорираше Гришо.

Двамата не парадираха с чувствата си. Единственият път, когато хасковлията показа какво изпитва, бе прословутата целувка на кортовете на Куинс, след като за първи път достигна полуфинал на турнир от АТП веригата. Симона живееше в Лондон с майка си, а от известно време се подвизава в Маями. Там тя дружи с дъщерята на Христо Стоичков - Христина. Двете се запознават именно покрай връзката на момичето с Димитров.

Това са единствените жени, за които се знае, че Гришо е имал връзка с тях. Немалко тенисистки са щастливи от раздялата му с Маша. Първа аспирации към него показа младата Южени Бушар. Тя пофлиртува с него в Акапулко миналата година. Тогава двамата играха тенис на платформа в океана, а след това се метнаха във водата. Канадката дълго не спираше да сипе суперлативи за нашето момче.

"С Григор изиграхме няколко точки, но беше доста топло и имахме желание да скочим във водата - разказа тя. - Това е преживяване, което никога няма да забравя. Двамата с Григор се забавлявахме много заедно."

Между двамата определено имаше химия, което накара немалко хора да решат, че Димитров може да замени Маша с по-младата Южени. До нещо по-сериозно така и не се стигна, но Бушар надали би пропуснала момента отново да се пробва.

Мераци към българина имаше още една красавица - Ана Иванович. Сръбският секссимвол си призна, че си пада по Гришо по време на посещението си в София за Турнира на шампионките.

"Димитров ме привлича най-много от всички тенисисти - каза хубавата Ана. - Освен това той е невероятно талантлив."
Бушар със сигурност пак би се пробвала да спечели Димитров

След като не проби при хасковлията, Иванович хвана друга едра риба - халфа на "Манчестър Юнайтед" и Германия Бастиян Швайнщайгер.

Последната, която засега проявява апетити към българския хубавец, е укаринката Леся Цуренко. Тя със сигурност е поразпитала шефа на турнира в Истанбул Стефан Цветков за Димитров миналата седмица. Украинката спечели надпреварата в южната ни съседка и вече е готова да се хвърли в тази за сърцето на Григор.