Всеки февруари Варненският драматичен театър представя в София най-добрите си постановки. Гастролът 2020 включва "Сън,""Двубой“ от Иван Вазов и „Само за жени“ от Дарио Фо , като представленията ще се играят на 8, 9 и 10 февруари, съответно в Театър „Театро“, Младежки театър „Николай Бинев“ и Театър „Българска армия“. Режисьор на първите две постановки е Стоян Радев Ге. К., на третата е Костадин Бандутов, а художничката Даниела Николчова е автор и на трите театрални визии.

"Сън 8 февруари, 11 и 16 часа, театър "Театро"
Представленията преди време толкова харесаха на децата, че се оказаха недостатъчни. Затова екипът с огромно удоволствие се завръща отново в Театър „Театро“, за да поздрави старите и да спечели нови приятели.
Както подсказва заглавието, в тази пиеса-феерия, смесица от фентъзи и символизъм, действието се развива в страната на сънищата. Момчето Тони бърза да се срещне с Големия Вълшебник, защото той може да сбъдва хубавите сънища. 

„Двубой“ – 9 февруари 2020, 19.00, Младежки театър „Николай Бинев“
Като глума е определил Вазов и своята комична пиеса „Двубой“, която Варненският драматичен театър ще представи в Младежкия театър „Николай Бинев“ на 9 февруари, 19.00. Сюжетът пресъздава реална случка от живота на тогавашния столичен хайлайф, в която съперничеството между двама мъже за една жена предполага, но така и не завършва с дуел. 

Само за жени“ – 10 февруари 2020, 19.00, Театър „Българска армия“
Разбира се, не само към жените е адресирана най-новата комедийна постановка „Само за жени“ на Варненския драматичен театър, която ще се играе на 10 февруари, 19.00, Театър „Българска армия“. В постановката си „Само за жени“, композирана по „Дневникът на Ева“ и други текстове на Нобеловия лауреат за литература Дарио Фо, майсторът на комедийния жанр Костадин Бандутов залага на баланса, освен между интимното и екзистенциалното, и между критичното и комичното. 

Очаквайте на 9 март 2020 в НТ „Иван Вазов“ „Отело“ от Шекспир, най-новата постановка на проф. Пламен Марков, част от програмата за 100-годишния юбилей на Варненския драматичен театър през 2021 година. Билети в НТ и мрежата на Eventim.

снимки:pr
.