Култовият актьор Владислав Карамфилов е по-известен като Влади Въргала. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на Стефан Данаилов. Учи и режисура, но така и не се дипломира по тази специалност.

Става популярен още през 90-те от участието си в телевизионното предаване „Ку-ку“. По-късно прави свое шоу по Ефир 2 , наречено „Коктейлите на Влади“. През годините участва още в проектите „Пирон“, „Шаш“, „Сладко отмъщение“ и „Царете на комедията“. През 2011 г. Влади припомни за себе си с режисьорския си дебют - филма „Операция Шменти-капели“.

Срещаме се с популярния и откровен до болка шоумен, за да го разпитаме какви са “шменти-капелите” във “ВИП брадър”, пише blitz.bg.

- Влади, следиш ли „ВИП брадър“?
- Следя го и ми е мъчно за няколко човека във „ВИП брадър“ в момента. Един от тях е Къци – с него се познаваме, но не сме приятели. Неприятно ми е да гледам как се оставя да го мачкат, а всъщност той е един добър човек, идеалист. Само че от гледна точка на неговите Съквартиранти изглежда като идиот, просто защото те не могат да си обяснят поведението му. Мъчно ми е и за такива хора като Люси Дякова, които си имат социални проблеми с тяхната сексуалност...

- Люси е милионерка в реалния живот - какво според теб търси във формат като „ВИП брадър“?
- Не съм сигурен дали е милионерка, но и в двата случая е разбираемо да е там. По принцип, когато хората са обезпечени финансово, те започват да търсят нещо, което да им вдига адреналина и да осмисля тяхното ежедневие. По-скоро на мен ми е по-странно присъствието на Багата вътре в Къщата. Това не е неговият свят, това не е средата, в която в реалния живот той би живял. Освен това трябва да призная, че не ми изглежда много възстановен от премеждието което му се случи преди месеци.

Става ми мъчно, че другите, които се водят за някакви елитни личности, са влезли реално в Къщата поради една-единствена причина – за да вземат някакви пари. А тези пари не са толкова големи. Защото, подписвайки контракт да влезеш в Къщата реално за три месеца, ти предоставяш своята личност и авторитет, които години наред си изграждал. И ги предоставяш за 24 часа, 90 дена да се гаврят с теб както намерят за добре. И както решат други хора. И затова си мисля, че няма цена, която да струва това. От друга страна, в реалния живот е същото – за да вземат едни големи пари, едни хора развяват едни малки пари пред други и онези понеже са гладни, са готови на всякакви компромиси, само и само да ги вземат.

- Казваш, че ти е мъчно за Къци, но как приемаш поведението му – той е постоянната жертва? Умишлено ли го прави или просто си е такъв?
- Къци има една странна двуполюсност в поведението. Еднакво е способен на неща, които са доста извисени – примерно Къци не би направил зло на никой умишлено. Не би направил и интрига на някой в Къщата или извън нея, а това е много трудно да се постигне и в реалния живот. От друга страна, има една такава елементарна примитивност на комсомолски секретар от едно време, според когото всичко трябва да бъде подредено по еди-какъв си ред. Просто липсата на фантазия и освободеност му пречи. Къци е като един скован мускул, който просто трябва да се отпусне. Смятам обаче, че той цял живот ще си остане това, което е в момента. Къци няма да се промени, просто е прекалено стегнат. Защото всичко трябва да се прави със сърцето и душата. Той трябва да се отпусне и да бъде това, което е. Но го разбирам защо е влязъл в предаването – може би отдавна не е бил в общественото полезрение, решил е да се появи ...

- Мислиш ли, че имиджът на някои от Съквартирантите рухна след участието им в шоуто? Мариана Попова примерно „изгря“ в нова светлина...
- Мариана е нападана от много години в медиите за най-различни прегрешения и грехове. Така че не мисля, че нейният имидж може да се нарече пострадал... Освен това хората в България са късопаметни и дори някой да се орезили, те след време го възприемат по същия начин, както преди това. Знаете колко имена пуснаха порноклипове с тях, но те до ден-днешен привличат публика и дори това работи за имиджа. Зависи какъв имидж искаш да имаш в очите на хората...

- Дори за средния българин дойде малко в повечко поведението на сина на твоя учител от НАТФИЗ Стефан Данаилов – ниската му хигиена, изпускането пред хора, нечистоплътността и т.н....
- Да, но сега вече всички го знаят. Сега вече всички го различават, независимо по какъв начин. След участието си във „ВИП брадър“ той се събуди известен. Преди това беше без собствена физиономия, беше само синът на Стефан Данаилов... За мен единственото кощунство и гавра в предаването беше поставеният портрет на Стефан Данаилов. За другите, и да се гаврят с тях, не ми е жал от гледна точка на това, че те са се съгласили да се гаврят с тях срещу пари. Така че обругаването на Стефан Данаилов с портрета ... това беше за мене наистина гнусната част.

- За да накажат Ламбо ли влезнаха според теб Владо Данаилов и Ирен Кривошиева в Къщата?
- Това може би и те самите не знаят защо са го направили. Знам само, че не можеш да градиш собственото си щастие върху нещастието на другите. Винаги идва моментът на възмездието... Аз не виждам кой може да хвърли камък по Стефан Данаилов за това, че е имал извънбрачна връзка.

- Как ти изглежда този „феномен“ Златка, който всички обсъждат?
- Мисля, че май е по-добре да не давам мнение, защото при нея има някои чисто биологични проблеми. Нея много хора я нападат, че тя не знае столиците на Европа и че общата й култура е ограничена. Аз мисля, че има хора, които така са устроени, че не могат да приемат света извън обикалящата ги действителност. Това е просто различна възможност на мозъка и според мен при Златка има именно такъв проблем. Други хора пък имат безумно богата обща култура, но те пък не са социални.

- Как ще коментираш участието на Юлиян Константинов във формата?
- Аз Юлиян не го познавам, срещали сме се два-три пъти. Избрал си е път, който минава през телевизионни предавания, през „Биг брадър“, през различни тв формати... Освен това и Юлиян Константинов, и Орлин, както и Никол, са по някакъв начин свързани с Нова телевизия, с Нико Тупарев и с тези, които произвеждат този формат. Какъвто беше случаят с Део, с Ники Кънчев... Все едно аз сега да направя „Биг брадър“ - естествено ще поканя Киро и Кофе и някой от тях ще спечели – ще има „зрителите така са решили“...

- Значи според теб всички са влезнали в Къщата само заради пари?
- Непонятно за мен в тази къща е присъствието на Фънки. При него не би трябвало да говорим за влизане във формата заради пари. Това се отнася може би и за Люси, както и за още няколко човека от Съквартирантите. За да влезеш в Къщата, трябват две неща – или да си много смел, или да си много неадекватен...

Аз не вярвам, че зрителите решават кой да излезе и кой да остане. Миналия сезон на „ВИП брадър“ защитавах медицинската сестра от Либия Кристияна, която беше нарочена за изгонване. Тя бе номинирана заедно с още двама души. Нейният багаж беше приготвен, куфарът й беше изнесен, пък на другите – не - и това още преди гласуването и обявяването на крайните резултати!

Направи ми впечатление, че материалите, които тогава се пуснаха, бяха толкова силно компрометиращи Кристияна, че беше ясно накъде отиват нещата... Но тя като че ли беше и планирана за изгонване. Вероятно забелязвате как изведнъж се обръща вниманието в предаването към някой конкретен участник и започва само върху него и слабостите му да се акцентира. Такъв беше сега и случаят с Бони. Въобще, ако някой си мисли, че може зрителските вотове да са решаващи, дълбоко и жестоко се лъже!

Това е невъзможно и никой не може да ме убеди, че навремето ДесиСлава изгуби от жената на Здравко, както обявиха, когато само двете останаха накрая в Къщата. Според каквито и да е логични обяснения, това е невъзможно.

- Кой е твоят фаворит за спечелване на формата?
- Аз не гледам на този формат като на състезание, а като на диагноза.

Интервю: Живка Ангелова