Миската Юлия Юревич е родена през 1989 година в град Козлодуй – родителите й са украинци.

Веднага щом спечели конкурсът през 2007 година майка й даде интервю за столичен ежедневник, в който описва хранителните навици на любимата си щерка.

Кой знае защо в статията се споменава, че макар да са с украинска кръв, те са получили българско гражданство, пише kliuki.bg.

Това би било повече от нормално, тъй като и двамата родители на миската работят от дълги години в Козлодуй – майка й е лекар, а бащата инженер.

Когато наближи датата, на която Юлия трябваше да се яви на конкурса „Мис Свят“, тя мистериозно бе заместена от подгласничката си Паолина.

Официалното оправдание бе, че Юревич си е счупила крака, но версията, която се разчу беше, че няма българско гражданство.

Слуховете прераснаха в скандал, но това не попречи на Юлия да продължи да се зове „Мис България“ и да развива модната си кариера.

Депутатът от РЗС Яне Янев хвърля светлина върху случая и твърди, че Юлия Юревич се е сдобила с българско гражданство чак след конкурса.

С препоръка на министъра на държавната администрация Николай Василев 17-годишното момиче е получило българско гражданство през 2007 г. „за особени заслуги“, заради това, че се провеждал конкурс за красота и тя е провъзгласена предварително за „Мис България“, заяви днес Янев.

Мотивите документите й да бъдат изготвени по „бързата процедура“ (макар такава да не съществува по закон) били, че с паспорта девойката ще има право да участва на конкурс в Украйна, както и обстоятелството, че тя била „в процес на придобиване на висше образование в НБУ“.

"Така, с протекциите на Ники Василев, Юлия бързо се сдобила с така желаното гражданство", твърди скандалджията Яне Янев.

Стотици хора чакат денонощно на километрични опашки, за да получат гражданство, докато по-платежоспособните и онези с „особени заслуги“ могат да се сдобият с паспорт за броени дни.

Юлия все още не е отговорила на обвиненията на депутата от РЗС.