Испанският актьор Алехандро (Алекс) Ангуло, известен с ролите си в телевизионни сериали и филми на Алекс де ла Иглесиа и Педро Алмодовар, загина на 61-годишна възраст в автомобилна катастрофа в северната част на Испания, съобщиха властите.

Ангуло е катастрофирал самостоятелно около 17:30 часа местно време в неделя. Колата му е напуснала пътя край Фуенмайор, съобщи полицията в областта Ла Риоха.



Актьорът е познат с участията си в няколко сериала. Алекс Ангуло е известен и с ролите си в пълнометражни продукции, особено с участието си в "Денят на звяра" (El dia de la bestia, 1995) на испанския режисьор Алекс де ла Иглесиа и с поддържащи роли в "Жива плът "(Carne Tremula, 1997) на Педро Алмодовар и El Laberinto del Fauno на мексиканския режисьор Гилермо дел Торо.

"Не мога да повярвам. Пътувам с кола към Мадрид ... Не зная какво да направя", написа Алекс де ла Иглесиа в своя Туитър в отговор на многото съобщения, изпратени до него в социалните мрежи след обявяването на смъртта на Алекс Ангуло, пише БГНЕС.