19-годишно момиче е убито в столичния квартал "Люлин".

Само за едно денонощие работа криминалистите са разкрили тежкото престъпление, обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Момичето е било намерено мъртво, с много прорезни рани, пише blitz.bg.

По случая са задържани 15-годишно момиче и 17-годишен младеж.

Трагедията се разиграла в петък, 13 май. Сигналът е подаден в следобедните часове от съседи, които виждат на междуетажната площадка кървави капки и отворена вратата на апартамента на момичето.

След като полицаите идват на мястото, става ясно, че вътре има момиче, което лежи в кръв. Повикана е Бърза помощ, установено е, че момичето е мъртво.

Двамата задържани тийнейджъри са направили самопризнания. Според една от версиите убийството е извършено заради грабеж, тъй като от жилището липсват златни накити.

„Иззети са доста веществени доказателства. Продължава работата по издирване на свидетели и привеждане в известност на цялата компания, която се е движила около момичето. Мотивът, който излиза на първо място като версия, е грабеж, тъй като от жилището липсват златни накити, които обаче не са били в голямо количество”, съобщи директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Работата по случая продължава.