Лейди Гага и Стинг е можело да бъдат в България тази зима, но поради липса на подходящата зала не са включили страната ни в турнето си. Това казва в интервю за БТА Иван Несторов, собственик и управител на промоутърска компания "София мюзик ентърпрайсис" (СМЕ).

Можем да ги очакваме при евентуално тяхно следващо турне, когато новата зала в София вече ще бъде готова, посочва Несторов.

Залата много ще промени концертния живот на България и това осезаемо ще се почувства. Тя е изключително красива, много функционална и добре направена и с нетърпение чакаме да бъде открита, заявява той.

По думите му е възможно да се повиши цената на билетите за концертите в България, тъй като към момента тя е най-ниска в Европа.

"Кризата обаче не се отрази върху купуването на билетите, не само в България, но и в световен мащаб, дори се постигат рекорди. Отлив в това отношение няма, отливът се усеща единствено в липсата на рекламодатели", казва Иван Несторов.

Организирането на концерти е доста сложен процес, крие и много рискове. Дори един концерт да се осъществи, той е подвластен на много фактори, върху които нямаме контрол - времето, настроението в страната, политическата обстановка, казва Несторов.

Според него България не е изгодна дестинация по няколко причини. Първо - офертите са относително по-ниски от Европа, тъй като нямаме подходящи зали и съоръжения. Логистиката е силно затруднена заради инфраструктурата - нямаме магистрали и подходящи граници, които да бъдат преминавани бързо. Отдалечени сме от централна Европа, а за да дойде изпълнител до тук, турнето му трябва да е много дълго и да минава през съседни държави - Гърция, Турция, Румъния, пояснява Иван Несторов.

Източник: БТА