В събота стартира морският музикален фестивал "Spirit of Burgas". Тази година той е само 2 дена.

Zaz започна концерта си с поздрав на български: "Добър вечер, Бургас".

Усмихнатата, енергична, динамична и танцувална Zaz завладя публиката. Започвайки с хитовия вече сингъл "On Ira", с песни от новия "Recto Verso" и популярното "Je veux", французойката се раздаде максимално на сцената, пред няколко хиляди души. Много от феновете обаче останаха разочаровани. След ударното начало, Zaz продължи с по-бавни и лежерни шансони и джаз парчета

На сцената "На тъмно", разтърсващият бийтбокс на Печенката и невероятният глас на Петя Данкова, твърдите китари и нежната цигулка на Силует бяха събрали десетки фенове на българската музика. На същата сцена Млък накараха стотина души да скачат и да си организират пого.

"Jack Daniel`s Rock Arena" обедини фенове на Gravity CO, D2 и на момичетата с бухналите рокли от Sentimental Swingers. Последните успяха наистина да напомнят, че лайтмотивът "Sing, sing, sing, sing, everybody start to sing" е вечен.

Британците от Editors излязоха на гавната сцена с "A ton of love", а феновете крещяха заедно с тях "desire". Сетът на Chase and Status не беше като миналогодишния - с музиканти, но миксовете на различни по стил парчета като "Give it away" на RHCP, например, гарнирани с яростните на моменти вокали на MC Rage, се харесаха на феновете.

"Spirit of Burgas" за първи път се провежда в два дена и няма как да не се забележи, че посетителите са далеч по-малко в сравнение с предишни години. Доказва го и липсата на големи опашки пред баровете и тоалетните, допълват от БГНЕС.