„Въпреки че във „Вип брадър” демонстрира пред цяла България голямата си любов и вярност към Катя, Здравко се ожени по сметка за нея“, твърдят колеги на естрадния ветеран с лют характер.

Здравко с трепет в гласа разказва как щял да получи инфаркт още първия път, когато били интимни с Катя.

„Не мога да забравя невероятните й гърди, които се полюшнаха грациозно, когато си свали сутиена! Това е най-еротичната гледка в живота ми – само за този миг си струва да си живял! Зачервих се, имах чувството, че ще получа инфаркт“, смее се ВИП квартирантът.

Колеги обаче го контрират:

„Истината е, че не сексапилът и красотата на Катя са основната причина Здравко да хлътне по нея, а софийското жителство и високото обществено положение на родителите й“. Не само заради таланта си, но и заради връзките на родителите си тя имала всички шансове да пробие в родната естрада и да направи шеметна соло кариера.



За разлика от нея обаче, шансът на бъдещия „ритонец” да остане в столицата и да направи име в естрадата бил почти нулев. Роден и израсъл в Кърджали, в съвсем обикновено семейство, Здравко Желязков видял в едрогърдата си колежка от Консерваторията златна кокошка.

„Така че, както и да се пудрят във „Вип брадър”, каквото и да твърдят в интервютата си, това е бил брак по сметка от страна на Здравко. В шоуто той с гордост дебело подчерта, че с дуетно-брачната си половинка е навъртял около 40 години на сцената и още толкова – под един покрив. Истина е обаче, че откакто се задоми с Катя, Здравеца има не един, а няколко покрива“, разказват запознати с имотното състояние на българските естрадни ветерани.



Двамата обитават огромна фамилна “хасиенда” в Банкя, където канят роднини и приятели на отлежала сливова и отбрани мезета. Естрадната двойка се шири още в луксозен мезонет в столичния кв. „Бъкстон”. Там по традиция на гости им идва техният личен дългогодишен приятел и колега – мегазвездата на руската естрада Филип Киркоров.

От състоятелните си родители Катя наследява просторен апартамент в сталинистка кооперация на бул. „Евлоги Георгиев”, а от времето на соца им „артисва” и една панелка. Отделно Катя и Здравко са собственици на селска къща в Трънско.



За съжаление, вилата им е била плячкосвана многократно от мургави обирджии, които задигали вещи, пари, бяла и черна техника, дори мебели и перални! Бандитите режели и електрическите кабели, затова при всяко посещение изпълнителите треперели да не би да стоят на тъмно и да не могат да си сварят дори едно кафе.

Гласовитите съпрузи си наели охрана от местни хора, за да пресекат набезите на крадците. Откакто за варденето на имота плащали прилични заплати, не били „ужилени“ нито веднъж.



Звездното семейство се сдобива не само с апетитни имоти, но и с тлъсти пачки, които слага на депозит в скандалната Корпоративна търговска банка. Здравко и Катя са сред първите вложители в бившата „банка на властта”, като държат там спестяванията си повече от 10 години. За благодарност Цветан Василев им брои тлъсти лихви и спонсорира концертните им прояви.

Банкрутът на КТБ обаче разбива на пух и прах плановете на „Ритон“ за строеж на нова луксозна къща. Според медийни експерти продуцентите на предаването използвали този факт, склонявайки звездите да се включат в зрелището срещу тлъст хонорар.



Въпреки че са сред изгорелите вложители на КТБ, Катя и Здравко нямат причина да треперят за старините си. Дори след фалита на банката финансовото им благосъстояние е повече от завидно, кълнат се ветерани на българската популярна музика.

„Ритонци” са сред най-заможните родни поп изпълнители, твърдят в музикалните среди. Според „счетоводителите” на двойката приходите на дуета възлизали на милиони. А най-доходоносните им изяви – редовните концерти и изяви на частни партита пред мастити бизнесмени в Русия, са им осигурени от Краля на руския поп и близък приятел на семейството - Филип Киркоров.

В звездния период на дуета (1982-1983 г.) Неделчо Чернев, един от режисьорите на „На всеки километър“, кани Катя да се снима във филма „Денят не си личи по заранта“. Така изгрява звездата на цицорестата брюнетка, която пред камерата си партнира равностойно с Аня Пенчева, Ваня Цветкова, Наум Шопов, Златина Тодева, Юрий Яковлев и още куп звезди на българското кино и театър. Апетитната певица жъне бурни успехи в ролята на разузнавачка и съблазнителка, която изиграва блестящо. През целия снимачен етап на криминалния роман „ритонката” си отживяла царски, тъй като екипът пътувал по всички места, описани от Богомил Райнов в романа му, включително и в чужбина.

Веднага след премиерата на лентата известни български режисьори започват да канят Катя да се снима и в други филми, но й давали все роли почти без облекло. Ревнивият Здравко скръцнал със зъби на жена си. Казал й да се прибира вкъщи и да печели единствено и само от общите им песни. "Отказах се от киното, за да спася семейството си!", твърди днес “ритонката”, която и на 58 години е все така засукана и апетитна.



„Не съм имала връзки с известни мъже, но и да съм имала, не бих ги казала. Здравко ми е най-известният. Много жени повтарят, че размерът на мъжкия атрибут няма значение, но за мен има. При това – не само в леглото!”, изповядва се Катя.

Ако се вярва на злите езици, на младини двамата си изневерявали неведнъж. Здравко – малко повече, твърдят запознати. Особено след като си пийнел, „ритонът” най-често кръшвал на булката си след участие с някоя балерина от шоуто. В знак на протест Катя се заключвала в стаята и не пускала прегрешилия си съпруг да припари до сутринта. А палавият Здравко обикалял хотела, чукал истерично от врата на врата, докато някой колега се смили и го пусне да пренощува при него. „Още се ревнуваме един друг, но вече не така дивашки. Само когато сме скарани, не правим секс“, изповядва гонещата 60-така Катя. И добавя: „Да не сме луди да развалим кариерата си с развод!“, признава Катя.