Жената на покойния вече Чочо Попйорданов даде интервю на Мартин Карбовски 40 дни след нелепата смърт на актьора.

Даниела Мирчева призна, че обожава Чочо.  На въпрос на водещия какво й липсва, тя отговори - "усмивката".

Даниела, с която Чочо живееше в последните години на семейни начала, разказа, че двамата са се обичали много, подкрепяли се.

Тя се стремяла да му създава комфорт. Той обичал живота, не понасял тъгата и често се случвало да срещне по улицата някой тъжен човек и да го попита, без да го познава, с какво може да му помогне.

Даниела разказа още, че Чочо си тръгнал натъжен от този свят. Той не можел да понесе ситуацията в държавата, отношението към актьорите.

Тя призова медиите да спрат със спекулациите със смъртта му.

Спомни си с мъка и за фаталния ден преди Великден, когато Чочо падна на Боянските гробища. Тя разказа, че двамата искали да занесат цветя на гроба на майка му.

Той я помолил да ги засади и после се отдалечил, за да прецени как да съчетаят различните цветове. "Беше естет", обясни Даниела. След като той тръгнал заднишком, тя го предупредила да внимава, защото  е високо, после за обърнала за миг и след това, когато го погледнала, видяла само краката му. Как падал.

Жената, с която Чочо дели последните години от живота си, сподели пред Карбовски, че актьорът не пиел отдавна и не това е причина за нелепата му смърт. Бил здрав и единственото, което искал, е да осиновят детенце.

След като подали документи за осиновяване, изчакали процедурата, после им предложили дете. Кандидатствали обаче не пре 2011 г., както писаха медиите, а през 2012 г.

На срещата, когато видял момиченцето, което ще навърши скоро година и пет месеца, той бил поразен колко прилича на него. Казал: "Даниела, това е нашето дете".

После обяснил на всички присъстващи, че не може да стане от вълнение. А когато подал пръста си, момиченцето веднага го уловило. Малката Катерина сега разпознава баща си, сочи снимките му и казва "тати", сподели още Даниела.

Тя заяви, че няма да спре да й разказква за баща й. Усеща присъствието му в дома им, смята, че включвайки и изключвайки лампите, Чочо й дава знаци, че е с тях и няма да ги остави с малката Катя.