Пред повече от 5000 фена на New York Comic Con (NYCC) бе потвърдено, че сериалът „Живите мъртви“ ще бъде подновен за единадесети сезон, както и че Лорън Коен, изпълняваща любимия на феновете персонаж Маги, ще се завърне в новия сезон

Изпълнителните продуценти на „Живите мъртви“ Скот М. Гимпъл и Анджела Канг съобщиха новината на годишния панел на поредицата, част от NYCC и изненадаха феновете като поканиха Коен да се присъедини към продуцентите и актьорите на сцената. Новината за подновяването на сериала идва в седмицата на премиерата на десети сезон, който се излъчва всеки понеделник от 23 часа по FOX.

В продължение на десет сезона сериалът „Живите мъртви“ остава изключително популярен сред зрителите и дава живот на една разрастваща се вселена, която включва сериала Fear the Walking Dead, нова трета продукция на Скот М. Гимпъл, както и все още неозаглавения филм за „Живите мъртви“, който ще бъде реализиран съвместно с Universal и Skybound Entertainment, а Андрю Линкълн ще изпълнява главната роля.

„Живите мъртви“ се появява изневиделица преди десет години, като специфично за жанра предаване, което притежава набора от персонажи и дълбочината, нужни за една висококачествена драма,“ казва Сара Бърнет, президент на AMC Networks Entertainment Group и AMC Studios. „И сега, десет години по-късно, начело с брилянтната Анжела Канг и движен от един от най-талантливите актьорски екипи в телевизията, този феномен претърпява своя креативен разцвет, а зрителите и критиците приемат с отворени обятия новото му начало. С голяма радост приветстваме завръщането на Лорън Коен. Тя означава толкова много за предаването и за пламенната фен база по цял свят, която ще отведем на невероятно пътешествие през следващите месеци.“

„Живите мъртви“ е базиран на комикса на Робърт Къркман, публикуван от Image Comics. Сериалът разказва за месеците и годините след настъпването на зомби апокалипсис и проследява живота на група оцелели, които пътуват в търсене на убежище и сигурен дом. Изпълнителни продуценти на сериала са директорът по съдържание Скот М. Гимпъл, творческият директор Анджела Канг, Робърт Къркман, Гейл Ан Хърд, Дейвид Алпърт, Грег Никотеро, Джоузеф Инкапрера и Денис Хът. В главните роли са Норман Рийдъс, Мелиса Макбрайд, Данай Гурира, Джош Макдермит, Кристиан Сератос, Джефри Дийн Морган, Рос Маркуанд, Кари Пейтън, Сет Гилиам, Ави Наш, Купър Андрюс, Надя Хилкер, К. Флеминг, Саманта Мортън, Райън Хърст и др.