Плеймейтката и тв водеща Златка Димитрова реагира бързо на описания случай за поведението й вчера в Спешния център в МБАЛ – Бургас, където биологичният й баща Димитър Димитров е бил приет с кръвоизлив в мозъка ().

Тя категорично отрече да е псувала и обиждала лекарите и да ги е заплашвала с борци, но е крайно възмутена от отношението на екипа, пише Флагман. Според нея единственият, който е обърнал внимание на мъжа, е хирургът д-р Недев. Вижте какво каза Златка Димитрова, известна като Черната Златка, която реагира като близък на болен човек:

- Какво се случи вчера в Спешното отделение, където е бил приет биологичния ви баща, има разкази на свидетели, че сте се държала агресивно с лекари?
- Вчера около 10 часа най-добрият приятел на баща ми го е закарал в Спешния център в Бургас. Аз прекъснах снимки на „Черешката на тортата”, които правя в момента и веднага отидох на място. Изчаках навън, видях, че той е с най-добрия си приятел Стефан Баев, който ми каза, че близо два часа баща ми стои там вързан, за да не мърда. Разбрах, че това било заради рентгена, което – добре, разбирам го. Най-скандалното обаче е, че близо 2 часа е оставен просто да чака, при положение, че са установили след рентген, че има животозастрашаващ кръвоизлив, който е 200 мл. А аз последствие разбрах, че е трябвало да му бъде извършена супер спешна операция. Аз почуках на вратата на Шокова зала 2-3 пъти за информация и постоянно ми я хлопваха под носа, както на мен, така и на сестра ми. Това нещо много ме изнерви, защото не може при толкова спешен случай, веднага да не могат да вземат адекватно решение в кое отделение да го качат. Хирургът д-р Недев каза, че всяка минута е ценна.

- Всичко това в Спешното ли се разиграва?
- Да. Не съм псувала, не съм ругала никой, защото никой освен санитарка и медицинска сестра не излезе. Аз работя в Нова телевизия и единственото, което казах, че ще извикам екип с камери да снимат колко пациенти има и как работят. Една жена, която видях в стаята с кръстосани крака ми обясняваше, че нямало как да ми даде информация, защото лекаря го нямало. Хирургът д-р Недев дойде и тогава, може би за щастие, че съм Черната Златка и че съм известна личност, решиха да ме дръпнат настрани и да ми обяснят спокойно, че трябва спешно да се разпиша за операция. Не се знаеше дали баща ми ще се събуди, тъй като е с два инфаркта. Лекарите, които ми обърнаха внимание, бяха единствено само хирургът и екипа му. Останалите лекари в Спешното за мен са супер излишни.

- Какво е сега състоянието на баща ви, къде е настанен?
-  Аз моя личен живот не съм длъжна да го казвам на никого в болницата и да обяснявам кой е биологичния ми баща и кой съпруга на майка ми. От болницата дават грешна информация, че били настанили баща ми в по-хубава стая в „Реанимация”. Аз вчера влязох там и всички стаи там са едни и същи. Днес чакам в 17 новите резултати за състоянието му.